Etha keskittyy nykyään tuulivoimaan

Vuonna 2003 perustettu Etha Oy toimii yrityskehittämönä vaihtoehtoisen energian saralla. Ensimmäinen projektiyrityksemme oli ympäristökonsultti EMP Projects Oy, joka keskittyi energian säästöprojekteihin. Yhtiö sulautui WSP Finlandiin vuonna 2005.

Vuosien saatossa olemme toimineet ja konsultoineet muun muassa biokaasun, vedenpuhdistuksen ja pakokaasujen puhdistuksen saralla. Olemme myös osallistuneet ydinalueemme ulkopuolisiin projekteihin. Näistä mainittakoon JoinMeTube, joka oli digitaalisten postikorttien konsepti.

Tänä päivänä fokusoimme ensisijaisesti tuulivoimaan ja tuulipuistokehityksen rahoitukseen. Käyttäen sataprosenttisesti omistaman tytäryhtiömme Etha Windin palveluita kehitämme tuulivoimaprojekteja paikallisten sidosryhmien kanssa, tytäryhtiössämme Tuulikarhu Oy’ssa. Tuulikarhu osallistuu kehitysprojektien rahoitukseen, ja Etha Wind suorittaa puolestaan käytännön konsulttityön.

Lähes kaikissa projekteissa työskentelemme eri yhteistyökumppaneiden kanssa tasavertaisesti, yleensä omistamme projektiyhtiöistä 20-51%. Olemme tällä hetkellä osallisina projekteissa, jotka käsittävät yhteensä satakunta tuuliturbiinia Suomessa. Lisäksi omistamme pieniä osuuksia useammassa kansainvälisessä tuuliportfoliossa.

Tällä hetkellä uskomme, että edullinen tuulivoima, joka tuotetaan ilman tukea, on ydinalueemme pitkälle tulevaisuuteen. Mutta keskustelemme mielellämme myös muista projektityypeistä, kuten pattereista, aurinkokennoista ja sähköverkon vakaudesta.

Energiaterveisin

Staffan Asplund
Hallituksen puheenjohtaja

0443809237